biografie

“Wie is die dame die daar zo vol enthousiasme staat te spelen en te zingen?Dat ben ik, op mijn best!Muziek en theater zijn mijn leven. Al van kleins af aan ben ik bezig met muziek. Ik heb geluidsopnames van toen ik 2 jaar oud was, waarop mijn vader aan mij vraagt wat ik wil doen. “Liedje zingen” was steevast mijn antwoord. Dat is nooit veranderd.”

MEES, de feiten
Geboren in 1982 als Mereltje van Laake, speelde ze altijd al met verkleedkleren en leerde op haar twaalfde gitaar spelen van haar vader. De eerste liedjes werden geschreven.
Na een aantal omzwervingen werd ze toegelaten op het Rotterdams Conservatorium, waar haar stem werd getraind en ze ontdekte dat ze een ontzettend eigenwijze liedschrijver is.Ze speelde in vele bandjes, duo’s en uiteindelijk vond ze solo de weg naar de microfoon. Achter de prachtige stem bleek een rasperformer te zitten. Mees sloeg haar vleugels uit en begon voorstellingen te schrijven en als troubadouce op te treden. Dit was in 2012.

MEES, de successen
In dat jaar werd ze ook muzikaal leider van de Scholentour van de Cliniclowns.  Ze schreef de muziek, vormde de band, zong en speelde gitaar tijdens de voorstellingen en gaf een zangworkshop aan langdurig zieke kinderen. Ze nam haar eerste EP op, genaamd Mees.Ze schreef een kindervoorstelling met collega Martin Gort.
De jaren die volgden waren gevuld met muziek, maar ook met theater. Ze maakte een aantal schoolvoorstellingen met collega Bea Leek, waarin ze haar kracht als toneelspeler leerde ontdekken.
Ze werd, samen met partner-in-crime Leon, uitgenodigd om met haar zelfgebouwde theater naar theaterfestival Boulevard in Den Bosch te komen. Een nieuwe tak om vanaf te vliegen was ontdekt en de festivalgekte begon.
In 2014 schreef en speelde ze de voorstelling “Mees vliegt uit”
In 2015 werd “Mees snijdt aan”gemaakt.
In 2016 werd “Gevleugelde Vertellingen” geboren en gespeeld, in een prachtig nieuw mobiel theatertje.
In 2017 schreef en speelde Mees “Jij mag Mees zeggen”

In 2014 nam ze haar eerste album, “Spring” op en in 2017 kwam “Gevleugelde Liederen” uit.
Inmiddels heeft ze op Oerol, festival Onderstroom, theaterfestival Karavaan, Eindeloos Eiland festival, en vele andere, gestaan.

MEES, de wensen
In 2019 gaan twee nieuwe voorstellingen in productie, waarmee ze met haar mobiele theater festivals zal aandoen, maar ook te zien zal zijn in theaters en huiskamers. “Ieder z’n Ding” is een korte muzikale voorstelling voor volwassenen. Haar kindervoorstelling “Mees in de Bosjes” zal zowel op festivals als op scholen te zien zijn.
Een nieuwe cd is in de maak, die medio 2019 uit zal komen!