Voorstellingen

IEDER Z’N DING (2019)
Het afgelopen jaar is Mees als verhalenverzamelaar door het land getrokken om het verhaal achter voorwerpen te ontdekken. Waarom is dat ene schilderijtje zo belangrijk voor iemand, terwijl een ander er nog geen euro voor zou geven? Waarom is voor iemand een koffiekopje met een afgebroken oortje waardevoller dan die dure oorbellen? In haar zoektocht ontdekte ze jeugdsentiment, vrijheidsliefhebbers, bijzondere relaties, liefdevolle herinneringen aan voorouders, zelfontdekking en hoop. Stuk voor stuk fantastische verhalen van gewone mensen. Universeel en intiem tegelijkertijd.
Uit die verhalen is een voorstelling ontstaan. Mees kruipt in de huid van andere mensen en verteld haar versie van het verhaal, gevangen in pakkende liedjes en sketches.
Dan rest slechts nog de vraag: welk voorwerp zou u nooit weg doen?

MEES IN DE BOSJES (kindervoorstelling, 2019)
In deze hilarische kindervoorstelling sleept Mees met groot enthousiasme als een ware natuurgids kinderen mee in de wereld van de huis-tuin-en-keuken-vogel. Met haar sublieme vertelkunst laat Mees de kinderen ervaren hoe het is om een roodborst, spreeuw, kauw of koolmees te zijn. Ze vertelt, zingt en speelt de vogels. De ene keer is ze de bonte specht, die maar geen koppijn krijgt van al het hakken in de boom; de andere keer vertelt ze over Ingbert de IJsvogel, die niet snapt waarom hij ijsvogel heet, terwijl hij helemaal niet van ijs houdt. Leerzaam en ontzettend gezellig!

JIJ MAG MEES ZEGGEN (2017)
Waar vul je je nest mee?  Wat laat je wegglijden in de vergetelheid? Kun je achterlaten wat je niet meer mee wilt nemen of blijft het je achtervolgen? En wat doe je als je eigen naam je achtervolgt? 

In deze persoonlijke en intieme voorstelling vraagt Mees zich af wat mee te nemen in het leven, en vooral wat los te laten.  

Spel, tekst, zang en gitaar: Mees
Gitaar: Signore Capriccio
Regie: Annette de Bilde

GEVLEUGELDE VERTELLINGEN (2016)
In deze muzikale verhalenserie neemt Mees je mee in de vreemde, bijzondere en vertederende relatie tussen mens en vogel.

Geestig, griezelig, ondeugend, maar altijd intiem en liefdevol.
Vergezeld door gitaar en rake liedjes verwent Mees het publiek keer op keer. Haar prachtige stem werkt betoverend. 

Als het leven een vogel is, dan zijn  muziek en fantasie haar vleugels.
Dan is de lucht een podium om verhalen in te verspreiden. 

MEES SNIJDT AAN (2015)
“Als het leven een taart was, dan zou het een pistache citroentaart zijn. Dan zou ik er extra slagroom op willen en van die nootjes op de zijkant.”

Soms echter krijg je iets voorgeschoteld waar je helemaal niet op zit te wachten. Maar waar je wel iets mee moet. Hoe ga je er mee om? Wanneer vertrouw je op je eigen recept? Mees snijdt het aan en deelt uit in haar nieuwe voorstelling.  Mees zingt, plaagt, schreeuwt en lacht erom, ondersteund door haar gitaren Peggy en Ebony.

MEES VLIEGT UIT (2014)
Ontmoet Mees.
Ze heeft haar hart gevonden in zingen, jaren geleden alweer. Mees reist stad, land en luchtruim af om haar toehoorders te verwennen met haar zangstem en spraaklust. Geen hoogpolige theaterstukken, maar met beeldende liedjes die je kunnen raken tot in je ziel.
Ze leeft bijna van de wind en volgt haar weg langs de serieuze maatschappij, als een Vrije Vogel.   Ze schuwt de ongeijkte paden daarbij niet.

Maar is ze eigenlijk wel zo vrij als ze zelf vindt? Want wat nou als je stiekem toch gewoon gewend bent om mee te draaien in de maatschappij? En is het eigenlijk niet heel erg eng om vrij te zijn?
Deze vragen stelt ze zichzelf en de bezoeker in de voorstelling “Mees vliegt uit”. Spelend op haar gitaar en verleidend met haar stem slaat ze haar vleugels uit en gaat ze met u op pad.

“Mees vliegt uit” is een kort en krachtig liedprogramma, een verhaal verbonden door liedjes, dat het publiek meeneemt en als een koolmees tussen emoties door laat tuimelen.